Scheiden en ziekte


Scheiden door of met de gevolgen van ziekte.

Een ongeluk, ziekte, hersenbloeding, depressie, er zijn tal van oorzaken waardoor iemand plotseling kan veranderen of hulpbehoevend wordt. Jij en ik weten allebei dat het iedereen zomaar kan overkomen. Dat het leven van de één op de andere dag ineens heel anders kan zijn. Het maakt hier, voor nu op dit moment, niet uit welke ziekte je partner heeft, vanaf hier zal ik het dan ook hebben over ziekte. 

Dit onderwerp lokt heel wat reacties uit en als je deze pagina geopend hebt, begrijp je waarschijnlijk precies wat ik daarmee bedoel.

Dus allereerst welkom op deze pagina. Goed dat je er bent! Wat een heftige tijd heb je achter de rug en waarschijnlijk zit je er nog middenin. 

Je bent hier om te kijken wat ik voor je kan betekenen? Of misschien wil je weten of het normaal is dat je je zo schuldig voelt, of je er wel goed aan doet? Je emoties gaan wellicht alle kanten op óf je hebt inmiddels al duidelijk je keuze gemaakt. Je wilt scheiden.. en alleen dat is al een hele grote stap. In jouw geval komt er nog eens bij dat je wilt scheiden van je zieke partner... Lees maar rustig verder, ik begrijp wat je bedoelt. 

Een scheiding op zich is al zwaar, laat staan wanneer je gaat scheiden omdat je partner ziek is of door deze ziekte veranderd is. Als je dit besluit neemt krijg je naast al je eigen emoties rondom de scheiding ook te maken met meningen en wellicht oordeel vanuit je omgeving. 

Door de ziekte van je partner neem je alle zorgtaken en de rol van mantelzorger op je. En natuurlijk neem je deze taken op je, het is immers je partner. Je doet het uit liefde en zorg voor elkaar. Maar als deze situatie lang aanhoudt of blijvend is realiseren veel mensen zich dat de dynamiek in hun relatie verandert is. Je bent in plaats van partners, vrienden geworden en je realiseert je dat jullie relatie nooit meer hetzelfde zal zijn. 

Hoe moeilijk is het om dan bespreekbaar te maken dat je wilt scheiden. Want het voelt als het in de steek laten van je partner. Jouw liefde is veranderd in vriendschap en dat is niet wat je wilt voor de rest van je leven. Wil je je toekomstige ex-partner blijven steunen als vrienden? Blijven zorgen uit liefde en vriendschap voor de ander? Dat kan ook en is ook heel normaal.

Ikzelf weet uit persoonlijke ervaring wat er allemaal komt kijken bij een ziekteproces en ben daardoor ervaren mantelzorger. Met daarnaast de ervaring van een scheiding tijdens en na ziekte ben ik me hierin gaan verdiepen. Want wat is die situatie ingewikkeld. Zo ben ik gekomen tot de opleidingen tot Scheidingsspecialist. Juist door deze ervaringen begeleid ik mensen die scheiden door of met de gevolgen van ziekte. Begrijp ik je zorg, je verdriet en jouw schuldgevoel. Als je besluit om te scheiden door ziekte werk ik samen met een team van specialisten zoals een mantelzorgmakelaar, huisarts, verpleegkundige, therapeut en gemeente. Dit doen we om je te ontzorgen, je taken uit handen te nemen. Om rust te creëren voor jou.  

Dit team begrijpt wat jullie beiden nodig hebben, we zien en weten wat de impact is. We denken mee in antwoorden en zoeken MET jullie naar de juiste oplossing voor jullie situatie. Hierdoor kunnen we maatwerk leveren. Geen enkele situatie is hetzelfde en we begrijpen het ook als geen dag hetzelfde is. 

Jouw wens is dat alles goed geregeld wordt. Voor elkaar en voor jullie eventuele kinderen. We laten jullie dan ook niet zomaar los als de scheiding is afgerond. MDiated verzorgt hiermee dan ook jullie scheiding van A-Z. We pakken ieder onderdeel aan. Financieel, Emotioneel, Fiscaal en Juridisch. Daarnaast biedt MDiated ook de (na)zorg omdat wij geloven dat dit hart nodig is. 

Wij reiken een hand naar je uit, ben je bereid deze aan te pakken?  Gratis Gesprek
 
 
 
E-mailen
Bellen