Scheiden en Kinderen

Scheiden is niet makkelijk. Niet voor jullie, maar ook zeker niet voor jullie kinderen. 

Ook al besluiten jullie om als partners te scheiden, jullie blijven wel levenslang verbonden als ouders. Daarom is het belangrijk dat jullie samen goede afspraken maken over de invulling van jullie ouderschap na de scheiding.  Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan met altijd het belang van het kind voorop.

Een aantal punten moeten altijd worden opgenomen, anders zal de rechtbank het ouderschapsplan afwijzen;

  • Hoe verdelen jullie de zorg, de opvoeding 
  • Hoe informeren jullie elkaar en op welke wijze wordt contact onderhouden
  • Hoe verdelen jullie de kosten van de zorg en de opvoeding.


Ouderschapsplan

MDiated helpt jullie bij het opstellen van jullie uitgebreide ouderschapsplan. We gaan veel verder dan alleen de 3 basispunten. Want wie brengt de kinderen naar de sportclubs, wat spreken jullie af over gebruik van social media, bedtijden, contact met beide families, zakgeld, etc. 

Naast dat je als ouders verantwoordelijk blijft voor de zorg en de opvoeding, blijven jullie ook samen financieel verantwoordelijk voor de kinderen. We brengen jullie kinderkosten in beeld en zorgen door verschillende berekeningen dat jullie de mogelijkheden in kaart hebben. Zo kunnen jullie een keuze maken voor kinderalimentatie of een kinderkostenrekening.


Kindgesprek

Het is belangrijk de kinderen te betrekken bij de scheiding. Jullie gaan scheiden, maar de kinderen scheiden mee. Kinderen hebben vaak eigen wensen, gevoelens en ideeën bij de scheiding. Daarom biedt MDiated een kindgesprek aan. Zo heeft jullie kind het gevoel dat zijn / haar mening ertoe doet. Deze mening kunnen jullie meenemen tijdens het opstellen van jullie ouderschapsplan.    

 

Gratis Gesprek


  


 
 
 
E-mailen
Bellen