Ik ben Mirjam Dekker, geboren in Deventer, opgegroeid in een dominee's gezin en woon alweer 6 jaar samen met mijn gezin in Waardhuizen, een klein dorpje in de Gemeente Altena.

Via mijn persoonlijke omgeving kreeg ik te maken met verschillende scheidingen en ziekteprocessen. Zo ontdekte ik dat er tijdens en na een scheidingsproces niet altijd aandacht is voor de persoonlijke situatie van beide partners. Ik stelde vragen bij de uitkomst als;

  • Waarom is er niet gekeken naar het belang van beide partners?
  • Waarom is er geen rekening gehouden met de persoonlijke situatie? 
  • En wat als je situatie ineens door omstandigheden veranderd? Waarom worden daar geen afspraken over gemaakt? 


Ik wil het taboe doorbreken voor mensen die gaan scheiden door of met de gevolgen van ziekte. Want de emotie, het schuldgevoel en schaamte is in deze situaties groot. Om je te helpen bij een scheiding door ziekte heb ik een netwerk opgebouwd van specialisten, zowel op het gebied van zorg, mantelzorg, verschillende therapeuten en coaches en gemeenten. Samen ontzorgen wij jou en jullie en nemen je aan de hand mee door het scheidingsproces.   

Er mogen geen verliezers zijn tijdens én na de scheiding. WIN-WIN voor beiden. Duurzame afspraken zijn de basis voor een nieuwe relatie als ex-partners. Dit kun je bereiken door oprecht te luisteren naar de wensen, behoeftes en door de verschillende mogelijkheden in kaart te brengen. Iedere situatie is immers uniek.  

Ik geloof dat het begeleiden van scheidingen beter moet én dat het beter kan!

Inmiddels heb ik verschillende opleidingen afgerond en ben ik gecertificeerd Scheidingsspecialist, mediator en familie mediator en ben ik aangesloten bij het ADR®. Naast de emotionele ondersteuning biedt ik maatwerk door middel van financiële, fiscale en juridische adviezen. Alles afgestemd op jullie situatie. 

Stap voor stap neem ik je mee door het scheidingsproces. Tijdens het gehele proces ben ik voor jullie beiden het aanspreekpunt en wordt er rust en ruimte gecreëerd voor de toekomst.  

Wat ik persoonlijk net zo belangrijk vindt is de (specifieke) nazorg. Want als alle afspraken zijn vastgelegd, moeten jullie het samen in praktijk gaan brengen. Ik laat jullie niet los en blijf ook in de toekomst met jullie meekijken. 


Als het leven veranderd, vraagt dat ook om een nieuwe kijk op jullie afspraken. 


 

 

Gratis Gesprek

 

 
 
 
E-mailen
Bellen