Scheiden en Financiën 

Een scheiding brengt veel onzekerheden met zich mee, zeker als het gaat over je financiële toekomst los van elkaar. 

We bespreken dan ook eerst jouw wensen en ideeën voor de toekomst. Daarna breng ik je huidige financiën in kaart.

Hebben jullie samen een koopwoning? Dan werk ik samen met een Hypotheek Adviseur. Mochten jullie zelf een Hypotheek Adviseur kennen, dan staat het jullie natuurlijk vrij om deze in te schakelen.    

De meest voorkomende vragen bij een scheiding zijn;  Wie kan er in de woning blijven? Wat houden we straks over na de scheiding? Wat gebeurt er met ons pensioen? En wat doen we met (spaar)polissen? Hebben we recht op toeslagen? Hoe regel ik (eventuele) zorg? Het zal herkenbaar zijn. 

Mijn doel is om alle onzekerheden weg te nemen en jullie financiële toekomst inzichtelijk te maken. Op deze manier hebben jullie een goede basis voor het maken van afspraken over de woning, het vermogen, pensioen en eventuele (partner) alimentatie en komen jullie achteraf niet voor verrassingen te staan. 


Alles geregeld en dan klaar..

Kort en krachtig... Nee. Want ook al zijn alle afspraken gemaakt, het moet nog wel door jullie in de praktijk worden gebracht. Het leven en dus ook je persoonlijke situatie veranderd continue. Daarom heeft MDiated ook een nazorgtraject. We spreken een tijdstip af waarop we met elkaar bekijken of de gemaakte afspraken nog passen bij jullie nieuwe situatie. Is dat niet het geval, dan gaan we de afspraken herzien en/ of aanpassen. 


Gratis Gesprek

 

 
 
 
E-mailen
Bellen